Hlavní obsah

Silnice jsou sjízdné, místy se zvýšenou opatrností

ČESKÁ REPUBLIKA

Dálnice v Česku jsou v pátek holé, suché, nebo mokré, místy vymrzlé, sjízdné bez omezení. Na rychlostních komunikacích by řidiči měli jezdit se zvýšenou opatrností, silnice jsou místy mokré po chemickém ošetření. Na většině území je oblačno až polojasno.

Článek

Silnice I. třídy jsou sjízdné, ve vyšších polohách na Jesenicku a části východních Čech (Orlické hory a okres Rychnov nad Kněžnou) zůstávají mokré po chemickém ošetření nebo se zbytky ujetého sněhu.

Silnice Středočeského kraje jsou sjízdné, ale místy sněžilo nebo mrholí a řidiči musí věnovat řízení zvýšenou pozornost. Vrstva nového sněhu je na některých silnicích druhé a třetí třídy na Příbramsku, pozor by si měli motoristé dát na sněhové přeháňky  také v okolí Prahy.

Na silnicích Zlínského kraje ve vyšších polohách Vsetínska leží po středečním vydatném chumelení vrstva ujetého sněhu do pěti centimetrů. Místy se vyskytuje sněhová kaše. Motoristé se tam neobejdou bez zimní výbavy. Všechny vsetínské silnice včetně komunikací první třídy jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na namrzlé cesty mohou místy narazit řidiči projíždějící Olomouckým krajem. Na severu regionu začíná navíc znovu sněžit. Od vyšších poloh Jesenicka a Šumperska leží na vedlejších cestách ujetý sníh. Silničáři nabádají řidiče k opatrnosti.

Řidiči v Královéhradeckém kraji by měli být opatrní ve vyšších polohách Rychnovska a Trutnovska, kde na silnicích leží rozbředlá vrstva sněhu. Některé silnice na Náchodsku a Jičínsku začaly po nočním dešti namrzat, silničáři proto povrch vozovek ošetřili posypem.  Všechny silnice jsou však s opatrností sjízdné.

Silnice v Jihočeském kraji jsou sjízdné, řidiči by ale přesto měli dbát zvýšené pozornosti. Místy jsou totiž sjízdné jen se zimní výbavou. To platí hlavně pro kamiony jedoucí z Volar do Želnavy. Na silnici zde leží ujetá vrstva zmrzlého sněhu krytá posypem.

Reklama

Výběr článků

Načítám