Hlavní obsah

Jízda na silnicích vyžaduje opatrnost, hrozí náledí

ČESKÁ REPUBLIKA

Dálnice a rychlostní komunikace i silnice 1. třídy jsou v neděli ráno kvůli nebezpečí namrzajícího deště sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Většinou jsou po chemickém ošetření mokré. Na většině silnic ale dopoledne hrozilo vytvoření náledí.

Článek

Ve vyšších polohách leží na silnicích 1. třídy ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice 2. a 3. třídy jsou po chemickém ošetření rovněž mokré. Ve vyšších oblastech na nich leží vrstva sněhu krytá posypem nebo zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. I na nich je jízda možná jen se zvýšenou opatrností.

Ve velkých městech jsou komunikace mokré po chemickém ošetření a jsou sjízdné bez omezení.

Teploty se na území republiky pohybují od mínus čtyř stupňů Celsia na Karlovarsku do plus pěti stupňů na Hodonínsku.

Na silnicích ve východních Čechách na řadě míst leží vrstva nového sněhu do pěti centimetrů.

Hrozí náledí

Na většině území je zataženo, beze srážek, jen v Plzeňském, Karlovarském a Královéhradeckém kraji místy slabě sněží nebo padá slabý déšť, který může namrzat. To vyvolalo velké problémy v noci. Karlovarská policistka uvedla, že byl zaznamenán velký nárůst dopravních nehod a že celou noc jezdili od jedné k druhé. Silničáři v kraji vyslali do terénu všechny posypové vozy.

Na vznik náledí také upozorňují v Ústeckém kraji. Ve Středočeském kraji je třeba si dát pozor na Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku a v Praze-východ, kde vozovky místy namrzají. Na silnicích nižších tříd na Rakovnicku leží rozbředlý sníh, na Příbramsku a Benešovsku ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Také na Vysočině se po nočním sněžení a dešti se na některých úsecích vytváří náledí.

V Jihočeském kraji na silnicích nižších tříd leží až třícentimetrová vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Na komunikacích udržovaných chemicky místy zůstává rozbředlý sníh. Teplota je těsně pod bodem mrazu.

Reklama

Související témata:

Související články

Meteorologové opět varovali před náledím

Meteorologové v pátek znovu upozornili, že v noci a v sobotu dopoledne se bude tvořit ledovka a náledí. Upozornění platí pro celou ČR. Námraza se bude tvořit...

Výběr článků

Načítám