Hlavní obsah

Na dálničním přivaděči u Kyšic havarovalo osm vozů

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Kolem sobotního poledne začaly namrzat silnice v západních Čechách v Karlovarském a Plzeňském kraji i v části středních Čech, kde padalo mrznoucí mrholení. Na kluzkých silnicích havarovalo několik aut. U Kyšic na Plzeňsku havarovalo osm vozů na namrzlém dálničním přivaděči k dálnici D5. Při nehodě byl jeden člověk lehce zraněn.

Článek

Kluziště připomínal v sobotu okolo poledního dálniční přiváděč před Plzní u Kyšic. Jednou auto skončilo na střeše pod silničním náspem, sedm dalších nabouraných vozů včetně jednoho kamiónu částečně blokovalo desítky minut průjezd ve směru na Plzeň. Do sobotní 14 hodiny hasiči hlásili v Plzeňském kraji další tři nehody. Všechny kolize naštěstí skončily jenom zprohýbanými plechy

Nejprve havarovaly  osobní auto a dodávka. "Dodávka se převrátila. V tomtéž místě pak došlo k dalším nehodám," řekl mluvčí plzeňských hasičů František Vaško. Příčinou nehod bylo pravděpodobně náledí, které zasáhlo dnes dopoledne celé západní Čechy. Silnice je průjezdná od 14:15.

U obce Klenčí pod Čerchovem na namrzlé silnici II. třídy číslo 189 havarovaly dva osobní vozy a cisterna. Havarované kamiony zablokovaly podle ČRo i silnici mezi Klatovy a Horažďovicemi.

Nehody na Karlovarsku

Sníh padající na namrzlé silnice zavinil desítky většinou lehkých nehod  v Karlovarském kraji. Nehoda kamiónu u Krásného Lesa na Karlovarsku ale zablokovala dopravu na silnici I/13 z Ostrova do Chomutova.

"Náledí vzniká. Silnice první třídy jsou sjízdné, solící auta nyní jezdí na dvojkách a trojkách. Ale náledí bude hrozit i nadále," varoval dispečer karlovarských silničářů a dodal: "Nehody zatím máme hlášeny jen drobné, auta, která sklouzla do příkopu, nebo menší ťukance." Na hlavním silničním tahu v Karlovarském kraji, silnici I/6, jezdí auta v kolonách za kamiony, které mají problémy se zvládnutím prudších svahů.

Namrzlé silnice se solí také na Domažlicku. Kolem druhé odpoledne namrzly také všechny silnice na Rokycansku a Kladensku včetně rychlostní R4.

V podvečer v Libereckém kraji začal padat mrznoucí déšť, a to nejen v nižších polohách, ale místy i v horských oblastech. Silničáři proto motoristům doporučují zpomalit a jezdit se zvýšenou opatrností.

Náledí na Vysočině

Některé úseky silnic na Českomoravské vrchovině jsou stále sjízdné jen s maximální opatrností. Situace se od rána nezlepšila. Mrholí, mrzne a viditelnost na téměř celém území kraje zhoršuje houstnoucí mlha. Teplota přes den osciluje kolem bodu mrazu, v noci bude klesat. Vozovky, jež nejsou udržovány chemicky, jsou místy pokryty jemnou vrstvou ledu. Kloužou i neposypané chodníky.

Dálnice D1 přes Vysočinu je sjízdná, teplota se tam pohybuje kolem nuly. V úseku od Humpolce po Žďársko viditelnost výrazně snižuje mlha. Vozovka je po chemickém ošetření mokrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám