Hlavní obsah

Rath ve cvičném hlasování o pražském lídrovi vyhrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Volebním lídrem ČSSD bude zřejmě skutečně ministr zdravotnictví David Rath, kterého pražským sociálním demokratům doporučilo předsednictvo strany. Při čtvrtečním orientačním hlasování přažské ČSSD pro něj zvedl ruku téměř celý sál, v němž bylo asi 120 lidí.

Článek

Předsednictvo pražské ČSSD o lídrovi jednalo už v pondělí, ale nerozhodlo s tím, že Rath by si měl nejdříve získat důvěru obvodů. Další jednání je naplánováno na pátek.

V Praze povede kandidátku opoziční ODS předseda strany Mirek Topolánek.

ČSSD má s hledáním volebního lídra v hlavním městě problém. Nejprve tu měl kandidovat vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn. Ten to ale odmítl, stejně tak i diplomat Pavel Telička.

Paroubek přišel se jménem Ratha minulý týden. Rath řekl, že když nabídku dostane, přijme ji. Rath byl na začátku 90. let členem ODS, nyní je nestraník.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek chce Ratha pražským lídrem soc. dem.

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) chce lídrem soc. dem. v Praze pro volby do Sněmovny ministra zdravotnictví Davida Ratha. Prohlásil to ve čtvrtek. Už v pátek...

Výběr článků

Načítám