Hlavní obsah

Správní rada VZP bude opět odvolávat Musílkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Správní rada Všeobecné zdravotní pojišťovny bude 16. prosince opět rozhodovat o odvolání ředitelky VZP Jiřiny Musílkové. Ta přitom už sama k 1. lednu rezignuje. Že se ji rada pokusí odvolat, řekl ve čtvrtek ministr zdravotnictví David Rath poslancům při interpelaci.

Článek

Musílková své rozhodnutí rezignovat oznámila minulý týden. Zdůvodnila to politickým tlakem na svou osobu a také obavami o bezpečnost svou i své rodiny. [celá zpráva]

Rath i Paroubek Musílkovou k rezignaci několikrát vyzývali. Nynější ministr zdravotnictví se domnívá, že právě ona může za více než desetimiliardové dluhy pojišťovny. VZP je nyní v nucené správě.

"V době, kdy bude zasedat správní rada, toho šestnáctého, paní ředitelka ještě bude ve funkci, bude řídit pojišťovnu, takže myslím, že je dobře, aby se správní rada k tomu vyslovila," řekl Rath před poslanci.

Paroubek Ratha brání

K Rathovi se před Sněmovnou vyjádřil i premiér Jiří Paroubek. Odmítl nařčení ODS, že ministerstvo zdravotnictví připravuje likvidaci nemocnic v krajích. Podle premiéra je Rath jen razantní a resort chce opravdu změnit. Poslanec Pavel Hrnčíř (ODS), který Paroubka interpeloval, Ratha nařkl, že má napoleonské sklony a nejistotou ohledně VZP na to doplácejí pacienti.

Reklama

Související články

Musílková rezignuje na post šéfky VZP

Jiřina Musílková k 1. lednu 2006 rezignuje na post šéfky VZP. Rozhodla se tak po opakovaných výzvách premiéra Jiřího Paroubka a ministra zdravotnictví Davida...

Musílková pravděpodobně zažaluje Ratha

Odstupující ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny Jiřina Musílková se hodlá postavit do řady lidí, kteří v posledních týdnech podali žalobu na ministra...

Výběr článků

Načítám