Hlavní obsah

Klimovičová podává žalobu na firmu Pfizer

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vydavatelka časopisu České lékařské komory a bývalá poradkyně ministra zdravotnictví Davida Ratha Eva Klimovičová, která je podezřelá z přijímání úplatku od farmaceutické společnosti Pfizer, podává na tuto společnost žalobu.

Článek

"Byl se mnou veden obchodní rozhovor jednoznačně se záměrem připravit materiál, který má být v pozdější době použit proti mé osobě, a zřejmě i proti osobě doktora Ratha," prohlásila ve středu Klimovičová. Dodala, že "podávám žalobu proti firmě Pfizer, kdy vlastně v jejích prostorách byl umožněn takového materiálu.

Jak jsme již informovali, Klimovičová vydává časopis České lékařské komory a měla pod slibem sjednání schůzky s tehdejším prezidentem komory a dnešním ministrem zdravotnictví Davidem Rathem požadoval úplatek ve výši několika miliónů korun ve formě inzerce farmaceutické společnosti do komorového časopisu. [celá zpráva]

Firma Pfizer se k žalobě Klimovičové dosud nevyjádřila. Vydala ale prohlášení, že provádí vnitřní šetření týkající se možné účasti některého zástupce firmy Pfizer na tomto případu. "Jsme připraveni plně spolupracovat s českými úřady na objasnění všech sporných bodů souvisejícících s touto situací," píše se v prohlášení společnosti Pfizer.

Ministr Rath se od Klimovičové distancoval. Ta je vyšetřována policií pro podezření z korupce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám