Hlavní obsah

Web s Jandákovým jménem je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Populární ministr kultury Vítězslav Jandák má nevědomky internetovou webovou stránku www.jandak.cz, kterou provozuje bývalý tiskový mluvčí ministerstva kultury Robert Vašíček. Stránky, které podle Vašíčka měly být "průvodcem po stopách Vítězslava Jandáka", jsou na prodej.

Článek

"Důvodem je ukončení projektu Jandak.cz. Pokud o doménu projeví zájem Vítězslav Jandák, bude mít přednost," uvádí se na stránkách www.jandak.cz. "Doménu můžete také koupit ke svým podnikatelským nebo politickým účelům," vyzývají autoři stránek občany ke koupi webu.

"Doména www.jandak.cz, která nese jméno ministra kultury, byla založena a je provozována bez souhlasu ministra a ministerstva. Od jejího obsahu i formy se ministr Jandák distancuje, stejně tak jako od publikování článků nelegálně převzatých z oficiálních stránek ministerstva kultury, čímž majitel domény významným způsobem porušuje autorský zákon," uvedla v listopadu Simona Hradilová z tiskového oddělení ministerstva.

Vašíček se na ministerstvu dlouho neohřál

Vašíček nesl těžce svůj odchod z ministerstva, kde krátce působil necelý měsíc v září. Publikoval v listopadu kritické poznámky o současném ministrovi.

Absolvent střední hotelové školy Vašíček, který ve svém vlastním životopise uvádí četné zkušenosti s "mediálním lobbingem", údajně řídil Jandákovu politickou kandidaturu. Vašíček se charakterizuje jako "sebevzděláním volební manager, publicista, mediální analytik a spin doctor a manažer internetového deníku".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám