Hlavní obsah

Benešová nastupuje do advokacie

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová (nestraník) začne ve čtvrtek působit v advokacii. Nastoupí do pražské advokátní kanceláře Cisař, Češka, Smutný. Věnovat se bude trestním věcem.

Článek

"Mohu potvrdit, že v uvedené kanceláře ve čtvrtek začnu pracovat jako advokátka. Dostala jsem zde za úkol vybudovat trestní úsek," odpověděla na dotazy Práva Benešová. Advokátní kancelář, do které nastoupí, se dosud zaměřovala hlavně na obchodní a civilní věci například v kauzách Komerční banka, Peugeot -Citroen, Čepro.

"Nabídku pracovat v naší kanceláři jsme paní Benešové učinili krátce po jejím odvolání z funkce nejvyšší státní zástupkyně. Vážíme si jejích odborných a morálních kvalit. Na to jsme vždy kladli důraz u všech pracovníků a spolupracovníků naší kanceláře. Vybudováním trestního úseku rozšíříme nabídku právních služeb," řekl včera Právu člen vedení kanceláře Pavel Smutný.

Vláda odvolala Benešovou z funkce nejvyšší státní zástupkyně ve čtvrtek 29. září. O den později Benešová podala na ministerstvo spravedlnosti rezignaci na funkci státní zástupkyně, která jí umožnila, aby po dvou měsících odešla z rezortu ministerstva spravedlnosti. Odvoláním Benešové z funkce vláda řešila střety mezi ní, ministrem spravedlnosti Pavlem Němcem (US-DEU) a jeho tiskovým mluvčím Petrem Dimunem například v kauzách katarského prince odsouzeného za pohlavní zneužívání školaček a neúspěšného vyjednávání o vydání tuneláře Viktora Koženého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám