Hlavní obsah

Pardubická ODS vystavila Páralové podmíněné stop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Občanští demokraté v Pardubickém kraji nevyslyšeli přání pražského centra ODS, které usilovalo o stínovou ministryni práce a sociálních věcí Alenu Páralovou na post lídra v Pardubickém kraji. Šéfem kandidátky se tak v pondělí definitivně stal starosta Chrudimi Ladislav Libý. Páralová bude kandidovat na pátém místě volební listiny, její šance na návrat do Sněmovny tak nejsou nejrůžovější.

Článek

Páralovou předstihl v Pardubicích, kde poslankyně bydlí, i podnikatel Daniel Petruška, jenž má ze třetího místa kandidátky reálnou šanci proniknout do Sněmovny.

ODS chce v Pardubickém kraji vyhrát

"Naší ambicí je parlamentní volby vyhrát. V současné době máme tři mandáty a rádi bychom dosáhli na čtyři," řekl předseda regionálního sdružení ODS Michal Rabas.

Občanští demokraté v kraji se podle svých představitelů připravují na klidnou a pozitivní volební kampaň. Stejně jako před loňskými krajskými volbami sázejí na přímý kontakt s voliči, a proto se chystají objet všechny města a obce v kraji. "Kampaň musí být slušná, věcná a nearogantní. Nechceme lidi strašit, ale argumenty jim ukazovat cestu, přesvědčit je, že v nás mají alternativu," řekl Libý.

Petruška: Stát by měl pomáhat aktivním občanům

Šanci uspět má kromě lídra i druhý na kandidátce, starosta Ústí nad Orlicí Jiří Čepelka. Třetí místo patří Danielu Petruškovi, podnikateli z Pardubic. Petruškovi je 34 let a podniká ve stavebnictví. Novinářům řekl, že jeho cílem je postavit se aroganci a teroru státu, s nímž se setkává během svého podnikání. "Jeho instituce by měly pomáhat aktivním občanům, ale často dělají opak," prohlásil. Do volební kampaně by údajně chtěl vnést i humor a nadhled.

Kandidátku pro volby do sněmovny mají definitivně sestavenou i lidovci, které povede do voleb poslanec Pavel Severa. Lídrem ČSSD bude zřejmě ministr pro místní rozvoj Radko Martínek. Sociální demokraty ale stejně jako komunisty nominační konference teprve čekají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám