Hlavní obsah

Renč a Indiana Jones ve službách ODS

Právo, dan, gö, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dramatickým videoklipem, inspirovaným dobrodružnými Spielbergovými filmy o Indianu Jonesovi, chce ODS oslovit voliče. Režisér Filip Renč natočil variaci na slavnou scénu, kdy Indiana utíká jeskyní plnou pastí a nástrah.

Článek

Renčův hrdina také hledá cestu z temné sluje a naráží na překážky v podobě různých upomínek na faktické či domnělé průšvihy soc. dem.

Potká nápis, kterým se proslavil expremiér Stanislav Gross Myslím to upřímně. Skoro narazí do mumie, po které se plazí had a nad ní visí cedule Restaurace čtvrté cenové skupiny, odpovědný vedoucí Jiří Paroubek. Současný premiér za minulého režimu pracoval jako náměstek Restaurací a jídelen. Do tuhého jde, když svou loučí Indiana podpálí barely s třaskavinou, na kterých je nápis Aféra Unipetrol, cestou potkává na stěně hořící nápis KSČSSD. ´

Když dobrodruh neví kudy kam, najednou si všimne modré turistické značky, která se stala novým předvolebním symbolem ODS a pomocí ní se dostane na čerstvý vzduch. Klip končí novým heslem Společně k vítězství pro lepší život. ODS v předvolební kampani také začala používat novou barvu, k tradiční modré přidala oranžovou.

Proslovy lídrů a hostů na kongresu v Městském divadle v Brně střídaly časté pauzy. Dokonce první místopředseda Petr Nečas ho označil za přestávkový kongres. Sobotní večer si delegáti zpříjemnili na večírku v hotelu Intercontinental. Vrcholem večera bylo vystoupení skupiny EKS stínového ministra školství Waltra Bartoše, která hrála to nejlepší z Deep Purple či Pink Floyd. Velký ohlas měla hlavně píseň Jsi jen další cihla ve zdi ze slavné desky Pink Floyd The Wall. V té možný ministr školství zpíval věty: Nepotřebujeme vzdělání, ani kontrolu myšlení. Jeho nasazení bylo tak velké, že druhý den svůj projev skoro odšeptal.

Kuberův vřed

O víkendu vznikly spekulace, co se stalo se senátorem Jaroslavem Kuberou. Skončil totiž v nemocnici. "Asi mi praskl žaludeční vřed," řekl Právu Kubera. Prý se necítil dobře už v pátek a k jeho kolapsu přispěl i spor kolem odchodu ředitelky VZP Jiřiny Musílkové. Jak uvedl, stihl ještě příjezd prezidenta Klause, ale pak se mu udělalo nevolno.

"Znáte doktory. Přemysl Sobotka a Tomáš Julínek jinak nedali, že musím okamžitě do nemocnice. Absolvoval jsem vyšetření a výsledky jsem měl do 40 minut na stole," sdělil. Podle Kubery je všechno zlé pro něco dobré, protože se zároveň dozvěděl, že má srdce, plíce, játra i ledviny v pořádku. Kubera se pak vrátil na kongres a dnes se podrobí vyšetření žaludku v Teplicích, kde je primátorem.

Reklama

Související články

Musíte se semknout, vyzval ODS Klaus

V Městském divadle v Brně začal v sobotu v poledne nevolební kongres Občanské demokratické strany. Náplň je jasná: přijít na recept, jak zastavit růst...

Výběr článků

Načítám