Hlavní obsah

ODS jde do voleb s 83 milióny, ČSSD dá 100 miliónů

BRNO

Opoziční ODS, která vede v preferencí voleb do Sněmovny, má ve volebním roce rozpočet 83 miliónů korun. Je zřejmé, že velká část těchto peněz půjde na předvolební kampaň. ČSSD v sobotu oznámila, že jen na kampaň dá 100 miliónů korun. KDU-ČSL počítá se sumou 40 miliónů. Komunisté ohlásili výdaje 22 miliónů.

Článek

Lidovci si přitom na rok 2006 půjčí 60 miliónů korun, kromě kampaně totiž musí, ostatně jako jiní, platit i běžný chod strany.

Jaká suma z uspořených 83 miliónů půjde na kampaň, ODS nesdělila. Strana už ale nějaké peníze vydala na pořádání konferencí a seminářů. Nynější kongres v brněnském Městském divadle ji přišel asi na tři milióny korun.

Předsednictvo ČSSD v sobotu odhlasovalo, že na volby dá 100 miliónů korun. Je to tak největší suma, kterou parlamentní strana v roce 2006 na kampaň dá. "Částka 100 miliónů je větší, než co můžeme dát my," řekl v České televizi předseda ODS Mirek Topolánek. Naznačil ale, že ČSSD zveřejňuje jen část svých nákladů a kampaň bude ve skutečnosti dražší.

Kongres představí program

Kongres v neděli pokračuje projevy volební lídrů, hejtmanů a stínových ministrů. Strana také představí svůj program, s nímž chce uspět ve volbách do Sněmovny. Už v sobotu bylo z projevů vedení strany zřejmé, že ODS se chce zbavit nálepky strany jen pro bohaté a do voleb jít i se sociálními tématy.

Reklama

Související články

Musíte se semknout, vyzval ODS Klaus

V Městském divadle v Brně začal v sobotu v poledne nevolební kongres Občanské demokratické strany. Náplň je jasná: přijít na recept, jak zastavit růst...

Výběr článků

Načítám