Hlavní obsah

Na zasněžené silnici havaroval autobus, jeden člověk zemřel

ČESKÁ REBUPLIKA

Silnice po celé České republice jsou většinou zasněžené, ve vyšších polohách na nich zůstává ujetá vrstva sněhu, místy už zledovatělého. Nejvíce si řidiči musí dát pozor na severní Moravě. Kvůli počasí se tu srazil autobus s osobním autem. Spolujezdkyně zemřela.

Článek

Na Novojíčínsku kvůli sněhu na silnici havaroval autobus a osobní vůz audi. Polský řidič auta byl těžce zraněn, jeho manželka zemřela. V autobuse se lehce zranil řidič a jeden z cestujících.

Havárii zavinil podle předběžných odhadů řidič osobního vozu, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. "Na Novojičínsku sněží, takže musí řidiči jezdit mimořádně opatrně i na silnicích prvních tříd," upozornil operační důstojník novojíčínské policie.

Na Moravě trvale sněží

Až deset centimetrů sněhu napadlo po celém území severní Moravy, ve vyšších polohách se sníh drží, v nížinách je z něj sněhová kaše.

Na Moravě vytrvale sněží a občas je snížená viditelnost. Dálnice na Brno je dobře průjezdná, mokrá, beze sněhu, jen těsně před Brnem je úsek s vrstvou rozbředlého sněhu.

V Čechách jsou vozovky většinou zmrzlé, sněhem jsou pokryté jen ve vyšších polohách, například na Šumavě nebo v Orlických horách. Podle dispečerů by silnice mohly odpoledne namrzat. Řidiči, kteří vyrazí do hor na zahájení lyžařské sezóny, by proto měli být více opatrní než jindy.

Meteorologové varují, že v noci na neděli by měl padat déš´t se sněhem a silnice budou namrzat [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Meteorologové varují před náledím

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozorňuje, že v noci na neděli by měl padat déšť se sněhem, který bude namrzat. Srážky zasáhnou hlavně východní Čechy,...

Výběr článků

Načítám