Hlavní obsah

Paroubek chce Ratha pražským lídrem soc. dem.

Právo, Novinky, Petr Janiš
PRAHA

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) chce lídrem soc. dem. v Praze pro volby do Sněmovny ministra zdravotnictví Davida Ratha. Prohlásil to ve čtvrtek. Už v pátek to projedná předsednictvo pražské ČSSD. Rath vzápětí prohlásil, že když nabídku dostane, velmi pravděpodobně ji přijme.

Článek

Kandidátku bude v pondělí tajnou volbou sestavovat krajská organizace strany. "Myslím si, že musíme sáhnout po silném lídrovi, který bude schopen co nejlepšího výsledku proti panu Topolánkovi," řekl Právu ve čtvrtek Paroubek. Ratha Paroubek nedávno prosadil do funkce ministra zdravotnictví.

Hledání nestraníka

Paroubek si jako lídra nejprve představoval vicepremiéra pro ekonomiku Martina Jahna, ten ale tento post odmítl. Pak se pokoušel jednat s Pavlem Teličkou, který vyjednával vstup ČR do EU a i nyní působí v Bruselu. Ten to ale i přes velké naléhání premiéra také odmítl.

Do funkce se nabízel i poslanec ČSSD Stanislav Křeček. Paroubek se však netají tím, že by chtěl mít jako pražského lídra známou osobnost, která je u veřejnosti populární.

ODS v Praze nasadila svého předsedu Mirka Topolánka, Paroubek, ač z Prahy, bude kandidovat v Ústeckém kraji.

Anketa

Má Rath šanci porazit Topolánka?
Ano
36 %
Ne
64 %
Celkem hlasovalo 3356 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám