Hlavní obsah

Televize 24cz žaluje Českou televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Region media, která je provozovatelem satelitní a kabelové televize 24cz, žaluje u Obvodního soudu pro Prahu 4 Českou televizi. Důvodem je vysílání zpravodajského kanálu ČT24, který má podle žalobců klamat svým názvem veřejnost.

Článek

Určovací žalobou se  televize 24cz dožaduje ochrany práva používání její ochranné známky 24.CZ. Dále se parlamentní televizi 24cz nelíbí používání podobného loga zpravodajským kanálem ČT24. 

"Cítíme se poškozeni, protože dochází k opakovaným případům záměny a mylné identifikace obou televizí, jak v obchodním styku, tak i ve vztahu k veřejnosti," sdělil Novinkám generální ředitel televize 24cz Jan Fulín.

Podle něj se jeho parlamentní televize snažila s institucí, která sídlí na Kavčích Horách, domluvit, ale marně. "Přes veškerou snahu naší společnosti však k dnešnímu dni nedošlo ze strany České televize k jedinému vstřícnému kroku, jak vzniklou situaci smírčím způsobem řešit," řekl Fulín.

Televize 24cz tedy usiluje o okamžité ukončení užívání ochranné známky, loga a ozačení ČT24. O žalobě by měl nyní rozhodnout Obvodní soud pro Prahu 4. 

ČT: konkurence chce zkomplikovat úspěšný projekt

Vedení České televize se proti žalobě ohradilo. "Česká televize kroku společnosti Region Media nerozumí a nemá o něm ani bližší informace. Není ani zřejmé, proč tato společnost podává žalobu až po 7 měsících vysílání ČT24, navíc k nepříslušnému soudu," sdělil mluvčí ČT Martin Krafl.

"Lze se jen domnívat, že jediným důvodem je pokus dosáhnout vydání předběžného opatření, které by zkomplikovalo úspěšný projekt České televize nacházející si stále nové diváky," dodal Krafl.

Reklama

Výběr článků

Načítám