Hlavní obsah

Beneš nebude volebním lídrem ODS na jihu Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Poslanec a volební lídr ODS v Jihočeském kraji při volbách 2002 Miroslav Beneš nebude ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve volbách 2006 na kandidátce své strany. V pondělí totiž nebyl zvolen volebním lídrem.

Článek

Regionální sněm ODS tak nevyslyšel doporučení výkonné rady ODS. Beneše špičky ODS doporučily v září společně s dalšími 13 volebními lídry. Vedle jihočeské ODS doporučení výkonné rady nevyslyšela ani pardubická buňka, která jako lídra odmítla poslankyni Alenu Páralovou a do čela kandidátky zvolila chrudimského starostu Ladislava Libého, připomněla ČTK.

"Jihočeské regionální sdružení se rozhodlo pro jinou tvář v čele kandidátky, pokud se týká mne, uvidím, co bude dál," řekl Beneš ČTK. Na čelních místech jihočeské ODS se pohyboval od roku 1991. Připomněl, že ODS na jihu dovedl několikrát k vítězství. "Například roku 2002 v okrese České Budějovice ODS vyhrála, jakkoli celostátně prohrála, patřili jsme tehdy k jednomu z mála okresů, kde se to povedlo. Nezbývá mi než popřát nově zvoleným, abych se jim to podařilo zopakovat," dodal.

Občanská demokratická strana v jižních Čechách ve volbách 2002 získala čtyři mandáty pro tehdejšího lídra Miroslava Beneše, Michala Doktora, šéfa jihočeské ODS Toma Zajíčka a Jaroslava Zvěřinu, kterého v poslanecké lavici v červenci 2004 nahradil Jan Bauer. Zvěřina byl zvolen evropským poslancem.

Výsledky volebních lídrů - Volby 2002
Kandidátstranapřednostní hlasy abs.v %
Miroslav BenešODS45115,96
Vladimír ŠpidlaČSSD13 08014,82
Vojtěch FilipKSČM665812,53
Pozn: KDU-ČSL a US-DEU měly společnou koaliční kandidátku. Jaromír Talíř získal 5278 přednostních hlasů (14,81 %)
Zdroj: Volby.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám