Hlavní obsah

Miloš Zeman píše další knihu o soc. dem.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První sociální demokrat v čele kabinetu po demokratické revoluci v roce 1989 Miloš Zeman, jenž si užívá penze na chalupě na Vysočině, se chystá napsat další knihu. Po úspěchu titulu Jak jsem se mýlil v politice by tak v lednu příštího roku měla spatřit světlo světa práce s názvem Vzestup a pád sociální demokracie.

Článek

O dva měsíce později by se měla objevit na pultech knihkupectví. "Knihu jsem si pracovně nazval Politický horor, do dnešního dne jsem zatím napsal 34 stránek," řekl v pondělí Zeman novinářům.

Kniha bude mít tři části, podle autora s překvapujícími názvy. První se bude jmenovat Vzestup, druhá Pád a třetí Jak z toho ven. "V úvodu říkám, že chci věřit, že pád sociální demokracie skončil 24. září 2005 odstoupením Stanislava Grosse z funkce předsedy strany. Zároveň však dodávám, že v ČSSD dosud existují desítky malých Grossů," odhalil Zeman obsah prvních stránek.

Vydání knihy několik měsíců před volbami vzbuzuje podle Zemana už teď v sociální demokracii obavy. "Senátor Milan Štěch mě žádal, abych ji vydal až po volbách," uvedl Zeman. Podle něj však kniha ČSSD nepoškodí, spíše jí prospěje. "Neprospěje však některým lidem, kteří do strany vstoupili kvůli korytům, a nikoli kvůli ideálům," řekl Zeman.

Expremiér už má také jasno o tom, jak naloží s případným ziskem z prodaných výtisků. Peníze věnuje stejně jako zisk ze své předchozí knihy na vzdělání své dcery. "Kačenka bude mít 12 let. Protože je po mě přirozeně inteligentní, půjde zřejmě na vysokou školu, a to také bude něco stát," řekl Zeman.

Memoáry od Zemana se čtou lépe než spisy prezidenta Klause

Zemanovi už vydělala jeho kniha Jak jsem se mýlil v politice více než 2,5 miliónu korun. Vyšla už v pátém vydání a překročila počet 130 tisíc prodaných výtisků. Prodává se i na Slovensku.

Václav Klaus vydal před časem první díl svých "sebraných spisů", kterých se prodalo 5000 kusů. Klausovým hitem se však před čtyřmi lety stala kniha rozhovorů, které vedl ještě před svým zvolením prezidentem. Vyšla nákladem 20 tisíc výtisků.

Reklama

Související články

Zeman v knihkupectvích zatím válcuje Klause

Vyprodáno - to je nejčastější věta, kterou si vyslechne zájemce o koupi pamětí bývalého premiéra Miloše Zemana. Tři dny po uvedení na trh už není kniha...

Výběr článků

Načítám