Hlavní obsah

Klaus: Mládek není Marťan

– PRAHA
Právo,

Víru, že prezident Václav Klaus odvolá tento týden ministra zemědělství Petra Zgarbu a na návrh premiéra pověří vedením tohoto resortu ve středu poslance Jana Mládka (oba ČSSD), vyjádřil v neděli premiér Jiří Paroubek.

Článek

"Doufám, že to bude ve středu, abychom nezdržovali řešení problémů, které se vytvořily především zásluhou poslanců ODS v Pozemkovém fondu, a to Drdy a Kocourka," řekl v neděli Právu. Reagoval tak na vyjádření prezidenta Václava Klause, že návrh na Mládkovo jmenování dosud neobdržel.

"Je to trošku jinak, pan prezident musí více komunikovat s panem vicekancléřem Mužákem, který je domluven s šéfem úřadu vlády panem Přikrylem," uvedl premiér. Podle něj jsou u Mužáka kopie dokumentů, takže Hrad je dostatečně informován, nikoliv zřejmě Klaus. "Příště ať si udělají pořádek v prezidentské kanceláři," podotkl Paroubek.

Na Mládkovu adresu Klaus v Českém rozhlase uvedl, že je velmi vyhraněným ekonomem s evidentně soc. dem. viděním světa. "A je ekonomem, který také nebyl kdesi na Měsíci nebo na Marsu. To není Marťan, který by dneska padal do našeho politického světa," řekl doslova Klaus.

Paroubek reagoval: "Je to uznávaný ekonom, který se nemusí líbit panu prezidentovi, ale ten není šéfem vlády. Bude muset na to přistoupit, ať se mu to líbí, nebo ne."

Reklama

Výběr článků

Načítám