Hlavní obsah

Kajínkovy fanynky mohou mít poslankyni za ODS

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obhájkyně nejznámějšího českého odsouzence na doživotí a dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka Klára Slámová se vrhla do volební soutěže. Kandiduje za pražskou ODS do Sněmovny.

Článek

"Jako dlouholetá členka ODS jsem dostala důvěru," řekla v úterý Právu Slámová, blondýnka, která budí mediální pozornost svým vzhledem i vystupováním. Skromně říká, že nemá mnoho šancí uspět, protože je až na 18. místě kandidátky.

"To bych musela dostat těch preferenčních hlasů dost," uvedla se smíchem na dotaz, zda doufá, že ji podpoří Kajínkovy fanynky. "Píše mi jich hodně. Tolik, že někdy nestíhám odpovídat," uvedla Slámová v tisku.

Kajínek není jediným známým klientem 27leté advokátky. Obhajovala i Johna Pacovského, který se svým otcem zavraždil na Českobudějovicku tři lidi.

Před nedávnem hájila i svého kolegu Kolju Kubíčka, který je trestně stíhán za vydírání svědka a který musí nastoupit na pozorování do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Hájila i soudce Josefa Košelu, který byl podezřelý z nákupu dětského porna. Mezi její klienty patří i organizátor CzechTeku Václav Šroub.

Do voleb i autor telefonátů Klause

Na pražské kandidátce se na desátém místě za poslancem Markem Bendou objevil i poradce prezidenta Václava Klause Boris Šťastný. Ten byl v kampani v roce 2002 spoluautorem telefonátů tehdejšího lídra a předsedy ODS Václava Klause do bytů voličů.

Šťastný tehdy podle zdrojů Práva neunesl porážku ODS a při sledování výsledků se rozplakal. "Ještě než začaly nabíhat první odhady výsledku voleb, chlubil se, že telefonáty ODS pomohly k vítězství. Když se zjistilo, že strana propadla, před ostatními straníky se rozbrečel." Šťastný to následně popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám