Hlavní obsah

Paroubek: Telička se rozhodne do týdne

– PRAHA
Právo, dan

Do konce týdne se rozhodne, jakým způsobem bude bývalý eurokomisař Pavel Telička spolupracovat s premiérem Jiřím Paroubkem, potažmo s ČSSD. Telička se s Paroubkem sešel v sobotu v Praze.

Článek

Telička potvrdil, že trvá předchozí premiérova nabídka, aby se stal volebním lídrem ČSSD pro Prahu a zaujal po případném vítězství ve volbách místo ve vládě.

O vstupu do politiky, jak už Právo informovalo v sobotu, Telička v současné době spíše neuvažuje.

"Hovořili jsem s panem Teličkou o řadě variant spolupráce v odborné i politické rovině. Celá záležitost bude uzavřena do konce týdne," sdělil Právu Paroubek.

"Mluvili jsme o tom, jaké varianty přicházejí v úvahu, pokud bych uvažoval o vstupu do veřejného života, a shodli jsme se, že v horizontu jednoho týdne by tato věc měla být uzavřena," potvrdil v ČTK i nynější podnikatel Telička.

Telička by se mohl angažovat v evropských záležitostech

S Paroubkem se předem dohodl i na tom, že pokud by si tentokrát "neplácli", lze uvažovat o tom, že by případná vláda soc. dem. využila jeho služeb jindy, například v souvislosti s českým předsednictvím v EU v roce 2009.

Smyslem tohoto druhého setkání s Paroubkem podle Teličky nebylo dospět k dohodě, ale hlouběji posoudit českou vnitropolitickou situaci před volbami, zahraniční politiku země a její zapojení do Unie.

Reklama

Související články

Paroubek potvrdil, že jedná s Teličkou

Jako možného nového volebního lídra pražské ČSSD poté, co nestranický vicepremiér Martin Jahn oficiálně odřekl svou kandidaturu, sonduje vedení sociální...

Výběr článků

Načítám