Hlavní obsah

Krajskými lídry ODS do příštích voleb Říman a Tlustý

Právo, ČTK, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Bývalý ministr dopravy a nynější poslanec Martin Říman se stal lídrem ODS pro sněmovní volby v Moravskoslezském kraji, které se uskuteční příští rok. Rozhodl o tom v sobotu regionální sněm ODS v Ostravě. Lídrem kandidátky ODS ve Středočeském kraji bude Vlastimil Tlustý.

Článek

Na dalších místech schválené kandidátky se v Moravskoslezském kraji umístili poslanci Radim Chytka a Miroslav Krajíček.

Čtvrtým v pořadí je osmačtyřicetiletý člen krajského zastupitelstva Jaroslav Krupka a následují poslanci Pavel Hrnčíř a Karel Sehoř. Na sedmém a osmém místě jsou regionální politici Dagmar Molendová z Ostravy a Libor Nowak z Krnova.

Po lidovcích, které ve sněmovních volbách povede Jiří Carbol, je ODS druhou stranou, která v kraji zveřejnila jméno lídra. V čele kandidátky sociálních demokratů stane zřejmě Lubomír Zaorálek.

"Mám z toho mixu radost, naše kandidátka je regionálně vyrovnaná," řekl po skončení sněmu ODS Martin Říman.

Tlustý zvítězil jednoznačně

Tlustý stanul v čele kandidátky ODS Středočeského kraje jednoznačně, když pro něj hlasovalo 140 ze 159 účastníků sněmu. I na dalších čelných místech kandidátky byli schváleni současní poslanci - Eva Dundáčková, Jan Vidím, Jan Klas, Petr Tluchoř a Jan Schwippel.

Mezi priority, které chce Tlustý v kraji prosazovat, patří především oblasti dopravy a životního prostředí. Chce podporovat mimo jiné splavnění Vltavy, urychlení stavby rychlostní komunikace ve směru na Karlovy Vary či dostavbu dálnice D3 do jižních Čech. Mezi další důležitá témata řadí odpadové hospodářství a nutnost omezit skládkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám