Hlavní obsah

Telička se zatím do politiky nevrací, ale ještě bude jednat s Paroubkem

Právo, Novinky, Alexandr Kramer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý komisař Evropské unie Pavel Telička v rozhovoru pro sobotní Právo potvrdil, že mu před 14 dny premiér Jiří Paroubek nabídnul stát se vicepremiérem a lídrem pražské kandidátky ČSSD. Zároveň však konstatoval, že na jeho "bezprostřední návrat do politiky to zatím nevypadá". S premiérem ale bude ještě jednat.

Článek

Telička premiérovu nabídku nepřijal. "Teď jsem někde ukotvený, před rokem jsem začal budovat firmu, té firmě se  daří a já po mnoha letech plných vypětí a stresu žiju klidně a pohodově. Vstup do politiky pro mne má smysl jedině tehdy, když si budu myslet, že mohu aspoň trochu přispět k pozitivním změnám v této zemi," vysvětlil Telička.

Zároveň přiznal, že se nachází před určitým dilema. ""Na jedné straně je tu určitá příležitost, na druhé straně je zde stále otázka, zda to není hlavně o obličeji, respektive o pupularitě. A jestli to tedy stojí za oběť," doplnil.

K diskusi s premiérem je připraven

Dále uvedl, že premiér s ním chce ještě jednat, a to právě v sobotu. "Já jsem k diskusi připraven," sdělil Telička Právu. K závěru by měli prý dospět za několik dnů. Pro Teličku by pozice lídra kandidátky soc. dem. byla zajímavá. "Možnost vést volební kandidátku v hlavním městě, navíc proti předsedovi opoziční strany a potenciálnímu premiérovi samozřejmě zajímavá je, určitě je to výzva," sdělil.

Doplnil, že pokud by pozici přijal, přiklonil by se k tomu, aby vstoupil do ČSSD. "Ale ne hned. Zodpovědnější by mi připadalo udělat to až po vyhodnocení prvních měsíců a patrně i volebního výsledku, kterého bych dosáhl," řekl Telička.

Telička dále potvrdil, že jej s nabídkou oslovili také Evropští demokraté a Sdružení nezávislých kandidátů, aby se stal lídrem jejich společné kandidátky. "Vedli jsme spolu rozhovory obdobné těm, které vedu s panem premiérem," podotknul Telička.

Pavel Telička poskytnul velký rozhovor pro sobotní vydání deníku Právo, jehož znění je zveřejněno na titulní stránce a pokračování na stránce 19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám