Hlavní obsah

PRÁVO: Jak si vybrat střední školu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velké nevoli mnohých rodičů i učitelů zůstane systém přijímacích zkoušek na střední školy v příštím roce stejný jako tomu bylo letos. V prvním kole si uchazeči budou moci dát přihlášku jen na jednu střední školu. Mnoho informací a rad se dozvíte v mimořádné příloze Práva "Jak si vybrat střední školu", která vychází ve čtvrtek 3. listopadu.

Článek

Přihlášku pro první kolo je nutné odevzdat nejpozději do 28. února 2006 řediteli školy, na kterou žák chodí. Ten ji pak do 15. března 2006 doručí na střední školu. Termín prvního kola přijímacího řízení je stanoven ve vyhlášce pro všechny školy jednotně, a to na 24. dubna 2006 (týká se i víceletých gymnázií). Rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí je ředitel povinen oznámit nejpozději do sedmi dnů po termínu konání přijímací zkoušky.

Stanovit termíny dalších kol přijímacího řízení, to je v kompetenci ředitele střední školy. Vyhlašují se po ukončení prvého kola. V těchto kolech přijímacího řízení není počet přihlášek omezen. Informace o konání dalších kol mají za povinnost zveřejnit krajské úřady, loni v dubnu je zveřejňovaly na svých webech. 

Ve čtvrteční mimořádné příloze Práva

Kompletní seznam středních škol ve vašem kraji

Zkušební testy přijímaček s řešením

Poptávka po oborech a šance na přijetí

Školné, telefony, webové adresy

Termíny zkoušek

Rady psychologa

V příloze Práva Jak si vybrat střední školu najdete přehled středních škol včetně údajů o počtu přijatých, výši školného, telefonních kontaktů a webových adres, a další užitečné informace. Navíc uveřejňujeme ukázky přijímacích testů společnosti Scio, na nichž si mohou uchazeči zkusit, jak by u přijímaček uspěli. Otázky jsou uvedeny i se správným řešením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám