Hlavní obsah

Bendl Paroubkovi: Splňte sliby týkající se zdravotnictví

Právo, Lenka Hloušková
PRAHA

Středočeský hejtman Petr Bendl (ODS) ve čtvrtek otevřeným dopisem vyzval premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD), aby splnil své červencové sliby a začal řešit zdravotnictví v Praze a středních Čechách. Jmenování Davida Ratha do čela ministerstva zdravotnictví označil za cestu "arogance a nadávek".

Článek

Bendl dopis přečetl nejdříve novinářům. Premiérovi jej chce poslat v následujících hodinách. "Chci mu připomenout, že v červenci něco slíbil. Nyní je říjen a zatím se nic konkrétního nestalo," konstatoval na adresu Paroubka. "Jsem sám zvědavý, jak zareaguje," pokračoval.

"Výroky vámi prosazovaného Davida Ratha do pozice ministra zdravotnictví k řešení situace rozhodně nepřispívají. Místo hledání konsensu a sjednocování stanovisek slyšíme nehorázné a arogantní urážky nejen na adresu krajů a jejich hejtmanů," napsal Bendl v otevřeném dopise. Konstatoval, že "kraj dostal zadlužené nemocnice, aniž by po nich toužil.  Peníze na řešení jejich napjaté situace ale stát už nedodal.

Bendl opakovaně kritizoval i práci bývalé ministryně zdravotnictví Milady Emmerová (ČSSD). Odmítá však, že by proti šéfům zmíněného resortu vedl osobní boj. "Slovní přestřelky nás nikam neposunou. Jsem připravený jednat s každým. Chci jen vědět, zda současný směr arogance, urážek a útoků vůči hejtmanům je oficiálním směrem vlády," uzavřel Bendl.

Celý dopis je dostupný na internetových stránkách Středočeského kraje: http://www.kr-stredocesky.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám