Hlavní obsah

Paroubek: Agentura Reuters zkreslila můj rozhovor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) se opět opřel do médií. Po nesouhlasu s hlasováním diváků při diskusních pořadech TV Nova a Prima se ve středu ohradil proti údajnému zkreslování rozhovoru, který poskytl agentuře Reuters.

Článek

"S politováním musím konstatovat, že agentura Reuters zcela zkreslila obsah rozhovoru, který jsem jí poskytl. V uveřejněné verzi tohoto interwiew jsou uvedena vyjádření, která jsem nikdy neřekl," píše Paroubek v tiskovém prohlášení.

"Především jsem nikdy panu redaktorovi Reuters nesdělil, že sociální demokracie uvažuje po volbách o menšinové vládě s podporou komunistů a že by to bylo nejčistším řešením. Tato slova si pan redaktor sám vymyslel, jednoduše napsal to, co chtěl slyšet, ale já jsem to neřekl, tvrdí premiér.

V redakci Reuters se nechtěli k incidentu s Paroubkem vyjadřovat, podle zaměstnanců agentury si však "stojí za tím, co napsali".

Paroubek: Komunisté ve vládě nebudou

Paroubek prohlásil, že má k dispozici záznam rozhovoru, který by mu měl dosvědčit jeho tvrzení. "Já si nemyslím, že pokud jde o parlamentní funkce, tak ty mají už dnes, tak proč by nemohli mít parlamentní funkce? Pokud jde o funkce v exekutivě, tak to myslím, že nepřipadá v úvahu, to je jasné," měl říci premiér.

Paroubek si vyšlápl i na soukromé televizní stanice Nova a Prima, když jejich divácké hlasování v debatách s předsedou ODS Mirkem Topolánkem označil za skandální. Paroubek se domnívá, že je lepším diskutérem než šéf občanských demokratů, telefonické hlasování však favorizovalo Topolánka. [celá zpráva]

Anketa

Postupuje premiér Jiří Paroubek správně vůči médiím?
ano
24,2 %
ne
75,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7300 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám