Hlavní obsah

Listopad bude nadprůměrně teplý

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Příštích třicet dní bude nadprůměrně teplých a srážkově podprůměrných. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi počasí, kterou v pátek vydal Český hydrometeorologický ústav v Praze (ČHMÚ).

Článek

"Nadcházející víkend by měl být poměrně teplý. Ranní teploty budou 11 až 7, denní 14 až 18 st.," řekl Vladimír Seifert z ČHMÚ.

Do konce října by mělo být oblačno, místy déšť, ráno ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Ranní teploty poklesnou na 11 až 5, denní vystoupí na 12 až 18 stupňů. Na samém závěru měsíce by se teplota mohla dostat až na 21 stupňů Celsia. Některé místa ale bude trápit nízká oblačnost. Pod ní bude teplota maximálně deset stupňů.

V prvních listopadových dnech se očekává polojasno, přechodně oblačno s deštěm. Ranní v noci budou maximálně devět stupňů, přes den mezi 10 až 16. V místech s nízkou oblačností jen 7 st. Denní teploty by ve druhé polovině dekády měly být 8 až 14 st.

Od 11. do 20. listopadu se očekává oblačno, místy déšť, později polojasno. Ráno opět mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se udrží po celý den. Ranní teploty poklesnou na 5 až -1, denní vystoupí na 5 až 11 st.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám