Hlavní obsah

O víkendu se oteplí až na 19 stupňů

– ČESKÁ REBUPLIKA

Teplý podzim je zřejmě definitivně pryč. Důkazem toho jsou mrazivá rána a i teploty přes den se většinou pohybují kolem 13 stupňů. O nadcházejícím víkendu by se teploty přes den měly při polojasné obloze trochu zvýšit, na některých místech dosáhnou až 19 stupňů.

Článek

Podle Vladimíra Seiferta z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teď bude počasí připomínat houpačku. "V příštích dnech sice nebude tolik sluníčka, ale zato teploty budou vyšší a v příštím týdnu se opět mírně ochladí," informoval meteorolog.

V následujících dnech bude do ČR proudit teplejší vzduch od jihozápadu. V pátek s sebou přinese oblačnost, na některých místech ČR by mohly být přeháňky. Teploty přes den budou 12 až 16 stupňů. O víkendu by pak nebe mělo být polojasné, teploty od 14 do 19 stupňů.

Meteorologové upozorňují, že ráno se budou tvořit mlhy.

Ranní mrazíky

Podobné ranní mrazíky jako ve středu by se v nejbližších dnech neměly ve větším měřítku opakovat. Ve středu ráno se s chladným počasím potýkali obyvatelé na celém území ČR. Průměrná teplota nad ránem byla -2,5 stupňů Celsia. V Karlových Varech naměřili -4,4 a v Sedlčanech ve Středočeském kraji dokonce -6 stupňů.

"Bylo to první skutečně mrazivé ráno letošního podzimu," řekl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám