Hlavní obsah

Záhadní Modrozelení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Další anonymní a předvolebně laděný billboard se objevil například v Písku. Plakát je proveden v modré a zelené barvě. Zda za ním stojí nové uskupení Modrozelení, které o sobě dalo vědět současně i průzkumem veřejného mínění, se ale zatím nepotvrdilo.

Článek

Jednou z osobností, která Modrozelené podporuje, je podle ČTK umělecký ředitel Divadla na Vinohradech Martin Stropnický, který však nebyl v úterý k zastižení. Stropnický byl ministrem kultury v Tošovského vládě a diplomatem.

Záhadní Modrozelení se opírají o bleskový průzkum STEM, podle kterého téměř polovina lidí připouští, že by ve volbách dala hlas nové straně, jejíž program by odpovídal jejich představám. STEM svého klienta prozradit nemůže.[celá zpráva]

Takovou novou stranu by určitě volilo 13 procent lidí. Spíše by ji nevolilo 33 procent a určitě ne 21 procent lidí. Modrozelení se chtějí zaměřit na boj s korupcí, přebujelou státní správu, nefunkční soudnictví a přístup lidí k informacím, informovala ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám