Hlavní obsah

Paroubek: Rath má šanci stát se ministrem zdravotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/TEPLICE

Premiér Jiří Paroubek na ústecké krajské konferenci ČSSD v Teplicích v sobotu řekl, že prezident České lékařské komory (ČLK) David Rath má vynikající šanci stát se ministrem zdravotnictví. "Nového ministra zdravotnictví bychom mohli znát ve čtvrtek," uvedl Paroubek k termínu, kdy se rozhodne..

Článek

Rath v pátek obhájil svou pozici ve vedení komory. [celá zpráva] "Je to určitě vynikající doporučení," řekl Paroubek. Rath má podle něj velmi jistou pozici v ČLK. Rathovo prezidentství není podle něj na překážku. Ideální spojení funkcí by to ale v budoucnu nebylo, dodal.

Rath k tomu pro TV Prima řekl: "V horizontu několika měsíců si to lze představit." A více do voleb nezbývá.

Ke spojení němu mají výhrady i lékárníci. Ti jsou navíc přesvědčení, že Rath není schopen najít konsensuální řešení "neradostné" situace ve zdravotnictví. Shodovali se na tom při sobotním setkání s vedením České lékárnické komory.

"Jak se pak pan premiér rozhodne, tak já zareaguji," řekl k dnešnímu výroku premiéra Rath. Rath chápe ministerskou funkci jako výzvu, která se neodmítá. Z odborného hlediska sice podporuje zvyšování spoluúčasti pacientů, jako ministr by ale zachoval program ČSSD a na vyšší spoluúčasti by netrval.

Mezi kandidáty na ministra zdravotnictví je kromě Ratha také dosavadní náměstek ministryně zdravotnictví Jiří Koskuba.

Paroubek se rozhodne do konce týdne. V zásadě se rozhodnu přes víkend. S panem Rathem i panem Koskubou jsme již o možnostech spolupráce hovořili," uvedl Paroubek.

Anketa

Byl by David Rath dobrým ministrem zdravotnictví?
Ano
21,7 %
Ne
72,1 %
Nevím
6,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 603 čtenářů.

Reklama

Související články

Topolánek se obává Rathova útoku na ODS

Předseda ODS Mirek Topolánek se obává, že možný příští ministr zdravotnictví David Rath zaútočí na krajské nemocnice a tím i na ODS, jejíž představitelé šéfují...

Výběr článků

Načítám