Hlavní obsah

Schröder: Česko se za Paroubka stalo místem stability

Právo, Jan Kovařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Německý kancléř Gerhard Schröder, který v pátek na pár hodin přicestoval do České republiky, považuje česko-německé vztahy za velmi dobré. Je to podle něj zásluhou českého premiéra Jiřího Paroubka. Uvedl to v exkluzivním rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak se díváte na česko-německé vztahy?

Jsou ve velmi dobrém stavu. Je to také velká zásluha premiéra Paroubka. Snažil jsem k tomu svým dílem přispět i já. Musím říci, že Česko se skutečně stalo za vedení nynějšího ministerského předsedy místem stability v Evropě.

Proč jste se rozhodl k bleskové návštěvě Prahy?

Cesta vznikla tak rychle proto, že českého premiéra mimořádně hodnotím. Je to sociální demokrat, který dokázal spojit modernizaci své země se sociální odpovědností. To je koncepce, která je nám společná. Druhým důvodem cesty je, že mám českou metropoli a zemi rád. 

Jenže přijel jste navečer a hned v noci odjíždíte, takže z města neuvidíte nic...

Odlétám hned proto, že ráno chci posnídat se svými dcerami.

Takže i s pětiletou Viktorií?

Přirozeně. Když říkám s dcerami, myslím obě dvě. Navíc té malé u snídaně skutečně chutná. (Kancléř je počtvrté ženatý a s manželkou Doris nyní vychovávají její 14letou dceru  Klaru a dále pětiletou Viktorii, kterou adoptovali loni v Rusku - pozn. red.)

Reklama

Související témata:

Související články

Německý kancléř Schröder navštívil Prahu

Německý kancléř Gerhard Schröder v pátek ve večerních hodinách přicestoval na krátkou neoficiální návštěvu České republiky. Setkal se s premiérem Jiřím...

Výběr článků

Načítám