Hlavní obsah

Skončilo vojenské cvičení Havárie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBAVÁ

Vojáci ve čtvrtek ukončili třídenní cvičení Havárie 2005. Hlavní náplní akce ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá na Olomoucku bylo nasazení sil a prostředků Armády České republiky při řešení nevojenské krizové situace. Ve středu například řešili mimořádnou událost na jaderném zařízení.

Článek

Do vojenského prostoru Libavá ve čtvrtek zamířili i premiér Jiří Paroubek s ministrem obrany Karlem Kühnlem. "To, co jsem viděl, mne přesvědčilo o tom, že armáda je schopna zvládnout mimořádné havárie. Připravenost je vysoká a já jsem spokojen," uvedl premiér Paroubek.

Cvičení se účastní na sedm set osob z jedenácti krajských vojenských velitelství, šesti záchranných praporů, ženijní brigády, 6. polní nemocnice, brigády radiační, chemické a biologické ochrany a vojenské policie. Je nasazeno téměř tři sta kusů techniky.

Přímo ve vojenském prostoru Libavá je do cvičení zapojeno 400 vojáků a 130 kusů speciální a ženijní techniky včetně vrtulníků. Dalších 300 vojáků s technikou plní úkoly ve svých posádkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám