Hlavní obsah

Pražská ČSSD chce jako volebního lídra Jahna

Právo, teč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražskou kandidátku ČSSD by měl vést příští rok ve volbách vicepremiér pro hospodářství a nestraník Martin Jahn. Jeho nominaci drtivou většinou v sobotu dopoledne doporučil podle předsedy pražské sociální demokracie Petra Hulinského Krajský výkonný výbor ČSSD.

Článek

Pro bylo 21 účastníků, nikdo nebyl proti a čtyři se zdrželi hlasování. "Důvěry si nesmírně vážím," poznamenal Jahn. Konstatoval, že mezi největší problémy metropole, které je třeba řešit, patří dopravní infrastruktura a čistička odpadních vod. Dále chce prý podporovat podnikání, zaměstnanost či rozvoj vzdělanosti. Zaměří se také na problematiku Evropské unie.

Nominaci Jahna jako pražského lídra doporučil premiér Jiří Paroubek. "Vedení se snaží doporučit osoby, které mají velký potenciál oslovit veřejnost," poznamenal k nominaci předseda ČSSD Stanislav Gross.

Proti se postavila naopak Platforma za renesanci ČSSD, které vadí, že by měl Prahu vést do voleb nestraník. Jahn v sobotu poznamenal, že prozatím do strany vstoupit nehodlá.

Reklama

Výběr článků

Načítám