Hlavní obsah

Setuza odmítá, že by chtěla zničit Grosse

Právo, alm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení akciové společnosti Setuza se spolu se zástupci odborových organizací firmy ve čtvrtek důrazně ohradilo proti "neuváženým výrokům předsedy ČSSD Stanislava Grosse, které jsou v těchto dnech prezentovány v médiích". Gross ve středečním Pressklubu Frekvence 1 naznačil, že proti němu organizuje kampaně firma, kterou nechtěl nijak přiblížit.

Článek

"Nedostanete to ze mě, protože se mám v tomto směru docela čeho obávat." Řekl jen to, že šlo o dotační tituly na výrobu biologické nafty. Na přímý dotaz moderátora, zda mluví o skupině Setuza, Gross prohlásil: "To jste řekl vy... Já nemůžu říct nic víc."

Mluvčí Setuzy Marie Logrová ve svém prohlášení uvedla: "Management firmy zásadně odmítá vyřčené a ničím nepodložené domněnky, že by kdy firma Setuza jakkoliv zasahovala do politického dění České republiky či jakékoliv politicky činné osoby. Ve věci dotačních systémů je nutno zdůraznit, že tyto nejsou vytvářeny podnikatelskými subjekty, ale vládní legislativou státu. Záleží tedy pouze na členech vlády, jaký hospodářský směr zvolí."

Mediální kauza podle Logrové výrazně poškozuje dodavatelsko-odběratelské vztahy Setuzy a "mohla by se projevit i negativním vlivem na celkovém hospodaření a zaměstnanosti". Případ je proto nucena řešit právní cestou, uvedla.

"V duchu vyjasnění všech otázek byl zmiňovaný politik požádán reprezentanty vedení, akcionářů i odborů o osobní schůzku," napsala Logrová.

"Nebudu vyjádření pana Grosse komentovat. Kdyby ovšem měl odvahu říci mé jméno, samozřejmě bych reagoval," řekl Právu ekonomický poradce Setuzy Tomáš Pitr.

Zemanovi lidé prý měli zničit Špidlu

Dění v ČSSD kolem volby prezidenta v roce 2003, které tehdejší neúspěšný kandidát soc. dem. Miloš Zeman prezentuje jako zradu na něm spáchanou, se ve skutečnosti odvíjelo jinak: pokud by byl Zeman zvolen na Hrad, jeho lidé byli připraveni politicky zlikvidovat tehdejšího premiéra a šéfa ČSSD Vladimíra Špidlu.

Včera to na Frekvenci 1 prohlásil předseda soc. dem. Stanislav Gross, který byl v době prezidentské volby prvním místopředsedou vlády a ČSSD. "Pokud se staly nějaké špinavosti, tak nebyly vůči Miloši Zemanovi, ale vůči Vladimíru Špidlovi. A právě od lidí kolem Miloše Zemana. Týkalo se to toho, že tito lidé byli připraveni, pokud bude úspěšná prezidentská volba, Vladimíra Špidlu odstranit z pozice předsedy vlády a předsedy strany," prohlásil doslova Gross.

Kdo to byl, nechtěl však nyní říct, "protože není dobré prát špinavé prádlo na veřejnosti".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám