Hlavní obsah

Pražská ČSSD chce proti Topolánkovi postavit Jahna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předsednictvo krajského výkonného výboru ČSSD v Praze v pondělí po téměř dvouhodinové diskusi poměrem hlasů 7:0:0 doporučilo vicepremiéra Martina Jahna (nestraník) do funkce lídra pražské kandidátky ve volbách do Sněmovny v příštím roce. Postavit by se měl proti předsedovi ODS Mirkovi Topolánkovi.

Článek

Právu to řekl šéf pražských soc. dem. Petr Hulinský. Předsednictvo se podle něj usneslo, že ohledně Jahnovy kandidatury respektuje názor premiéra Jiřího Paroubka a šéfa strany Stanislava Grosse, kteří Jahna za lídra chtějí. Na vicepremiérovi se podle šéfa pražské ČSSD předsednictvo shodlo až poté, co svůj záměr nekandidovat oznámila Petra Buzková a návrh na lídra krajské kandidátky odmítl sám Hulinský.

Vicepremiér ve včerejším českém vysílání BBC řekl, že od počátku s Grossem a Paroubkem hovořili o tom, že by kandidoval jako lídr na jedné z krajských kandidátek, nejspíše v Praze, ale jako nestraník. "Já si chci pořád hodně udržovat profesní rovinu, zejména v té ekonomické oblasti. To je jedna věc. Druhá věc je, že ještě z dob minulého režimu mám vůči organizování se v politických stranách určitou averzi," zdůvodnil, proč chce zůstat bezpartijním.

Reklama

Výběr článků

Načítám