Hlavní obsah

Slunečné počasí vydrží do pátku

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krásné slunečné počasí s teplotami nad 25 stupňů by mělo vydržet do pátku. Právu to v pondělí řekl Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

"Léto jakoby nám chtělo vynahradit chladné dny z července a srpna právě nyní v září," řekl Seifert. Dodal, že ve středu a ve čtvrtek bude skoro jasno, ráno zejména v údolí a v okolí řek mlhy. Teploty po ránu budou jen 14 až 10 stupňů, ale nejvyšší odpolední vyšplhají na 24 až 28 stupňů Celsia.

V pátek se počasí začne trošičku kazit, bude polojasno, na jihozápadě republiky oblačno s přeháňkami a ojedinělými bouřkami. Odpolední teploty stále ještě budou vysoké a to 23 až 27 stupňů.

"Od soboty do úterý příštího týdne očekáváme částečné ochlazení, více oblačnosti a deště, nevylučujeme ani bouřky," řekl Seifert. Ranní teploty budou nejdříve 16 až 11, v pondělí a v úterý 12 až 7, odpolední 17 až 22, na východě republiky ještě 25 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám