Hlavní obsah

Je to provokace, hnůj a žumpa, ohodnotil premiér reportáž Novy

Novinky, Rostislav Matulík, Gdaňsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GDAŇSK

Premiér Jiří Paroubek ve středu v Gdaňsku neskrýval své rozhořčení nad reportáží televize Nova s nařčeními vůči Stanislavu Grossovi a aféru označil za provokaci bez hmatatelného důkazu.

Článek

"Rád bych vyzval TV Nova, aby doplnila důkazy, protože to, co předvedla, to jsou jenom náznaky konstrukce, nic jiného. A ještě hůře na tom bylo vydání polského deníku Rzeczpospolita, kde už to byl naprostý bulvár. To, co na Nově vydávali ještě za údajná fakta, to už jsou podle polského deníku hotové důkazy. To je neslýchaná konstrukce," řekl premiér.

Paroubka zároveň doslova zděsila úroveň prestižního polského deníku. "To už ani nejsou lži, pro to už neexistuje ani české slovo," dodal premiér.

Pro reportáž české komerční televize však našel ještě ostřejší výrazy: "To je takový hnůj, taková žumpa, že tomu odmítám věnovat pozornost. Já jsem se zachoval tak, jak jsem se zachoval, to je vyhodil jsem člověka, který si pustil fantazii na špacír, podal jsem trestní oznámení a čekal, že televize Nova přijde s něčím novým." To se ale podle premiéra nestalo.

Paroubek přitom včera ujistil svůj polský protějšek Marka Belku, že privatizace Unipetrolu byla rozhodnutím Komise pro cenné papíry dokončena a jakékoliv pokusy zpochybnit ji jsou marné. "Celá věc je, jak má být, a polská investice u nás je ochráněna," řekl premiér. V rozhovoru s Belkou i s polským prezidentem Aleksanderem Kwašniewským současně vyjádřil naději, že v krátké době se v Polsku objeví také čeští investoři a budou se svými záměry úspěšní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám