Hlavní obsah

Paroubek: Odvolání Benešové by bylo neprozíravé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odvolání nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové by nyní bylo podle premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) politicky neprozíravé. Veřejnost by to dávala do spojitosti s kauzou katarského prince Hámida bin Abdal Sáního, který byl v ČR stíhán za zneužívání nezletilých dívek a vydán do vlasti.

Článek

Případ eskaloval spor mezi Benešovou a ministrem spravedlnosti Pavlem Němcem (US-DEU), jenž o odvolání nejvyšší žalobkyně usiluje.

"V tomto případě by to veřejnost v tuto chvíli nepochopila jinak než tak, že je to spojeno s případem katarského prince. Viděl bych to jako politicky neprozíravé a nešťastné. Pokud to bude jiný důvod (odvolání Benešové), který bude zřetelný, můžeme o tom jednat," uvedl dnes Paroubek v Sedmičce televize Nova.

Předseda opoziční ODS Mirek Topolánek v debatě souhlasil s tím, že kdyby byla Benešová odvolána kvůli katarské kauze, "bylo by to bezprecedentní, bylo by to chybné".

Reklama

Výběr článků

Načítám