Hlavní obsah

Demonstrace neonacistů v Ostravě se obešla bez incidentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Bez incidentů a střetů se v sobotu obešla hodinová demonstrace příznivců krajně pravicové organizace Národní odpor Slezsko v Ostravě. Na protestní akci proti komunismu a justičnímu systému se sešlo pět desítek lidí, na které dohlížely zhruba tři desítky policistů. Demonstrace byla podle informací severomoravské policejní mluvčí povolena.

Článek

Akce začala v 15:15 před budovou Okresního soudu v Ostravě- Porubě. Odtud se demonstranti za čtvrthodinu vydali za doprovodu policistů na více než hodinový okružní pochod ulicemi obvodu. Neonacisté, z nichž některým bylo kolem 15 let, po celou dobu provolávali hesla "Nic než národ", "Rudé svině" nebo "Drogy tu nechceme". Někteří měli tváře zakryté kuklami.

Během akce se na několik minut zastavili uprostřed Hlavní třídy, kde řečníci přečetli své projevy. Stěžovali si v nich na to, že Česká republika je údajně policejní stát a že jsou bezdůvodně zatýkáni jejich příznivci. Pak se vrátili před budovu okresního soudu a v klidu se rozešli.

Organizace Národní odpor Slezsko byla založena v roce 2003. Po jejím vzniku se do ní přesunula velká část místních ultrapravicových radikálů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám