Hlavní obsah

Hladiny řek na Moravě pomalu klesají

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Lidé v Moravskoslezském kraji se už nemusejí obávat dalších záplav. Řeky, které je ve středu potrápily, pomalu klesají a na žádném místě už není třetí stupeň povodňové aktivity. Ve středu museli hasiči evakuovat desítky lidí bydlících v blízkosti řeky Olše v Českém Těšíně a v Petrovicích u Karviné.

Článek

Pod vodou je stále několik ulic v Ostravě a Petrovicích. Podle policie je také stále zavřena část Havlíčkova nábřeží v Ostravě, kam se voda vylila. Neprůjezdná je rovněž silnice v Petrovicích na Karvinsku-Závadě.

Vyšší stupně povodňových aktvit už byly odvolány, jen na řece Olši je první stupeň, stejně jako na Ostravici ve Slezské Ostravě, na Morávce ve Vyšních Lhotách a také na Lučině v Bludovicích a Žermanicích. Vodohospodáři už pomalu vypoutějí přeplněnou přehradu.

Hasiči evakuovali asi 200 lidí

"Během záchranných prací v oblasti Karvinska, Frýdecko- Místecka a Ostravska bylo v přůběhu středečního dpoledne a večera nasazeno více než 140 hasičských jednotek, které řešily přes 200 událostí," řekl mluvčí hasičů Petr Faster.

V noci na dnešek byla v zatopených oblastech nasazena tři velkokapacitní čerpadla zapůjčená ze Středočeského a Plzeňského kraje. "V průběhu dopoledních hodin bude nasazen vojenský vrtulník z letecké základny Přerov, který bude provádět průzkum postiženého území," doplnil.

V Petrovicích u Karviné - Závadě hasiči ve středu vpodvečer museli evakuovat asi 25 lidí. Podle starosty obce Petra Trojka se však všichni lidé mohli ještě před půlnoci vrátit zpět do svých domovů. V obci ještě ráno pršelo, ale dopoledne déšť ustal. Hasiči během dne evakuovali celkem asi 200 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám