Hlavní obsah

Příznivci zásahu předali premiérovi petici

– PRAHA

Petici vyjadřující souhlas s policejním zásahem při technoparty CzechTek u Mlýnce na Tachovsku předal v úterý do rukou premiéra Jiřího Paroubka starosta Přimdy na Tachovsku Ján Sopko. Odpůrci zásahu pro změnu žádají o podporu umělce, kterým v pražském paláci Lucerna předložili své petiční archy proti zásahu k podpisu. Zásah proběhl poslední červencový víkend.

Článek

"Petici podepsalo 27 starostů a místostarostů, dva poslanci, jeden senátor a další občané," informovala Novinky mluvčí vlády Lucie Orgoníková.

Paroubek při přebírání podpisových archů v Kramářově vile zástupcům obcí slíbil, že jeho kabinet se změnou legislativy počítá a bude na ní pracovat.

Podpisovou akci na úterý naplánovali i členové občanského sdružení Policejnistat.cz, kteří s policejním zásahem nesouhlasí. Na 14. hodinu pozvali umělce do pražského paláce Lucerna, kde jim předložili petiční archy k podpisu.

Ze známých osobností kulturního světa se nedostavil do kavárny v paláci Lucerna nikdo. Organizátoři připravili hromadu podpisových archů, na kterých se za první třičtvrtěhodinu vyjímalo pouhých osm podpisů. Mezi nimi jen dvě známější jména: John Bok a výtvarník Joska Skalník.

"Svou podporu už nám vyjádřil Václav Havel, Jiřina Jirásková, Jaromír Nohavica, Lucie Bílá a herci z divadla Ta Fantastika, Michael Kocáb, Halina Pawlovská," píše David Čermák na stránkách policejnistat.cz.

V Praze a v Liberci se budou navíc ve středu od 17., respektive 18. hodiny konat protestní demonstrace. V Praze se demonstranti sejdou před budovou ministerstva vnitra na Letné a poté půjdou před Úřad vlády. V Liberci je setkání naplánováno na náměstí Dr. Edvarda Beneše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám