Hlavní obsah

Topolánek podepsal pětimiliónovou hypoteční smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ODS Mirek Topolánek koupil pro svou pětičlennou rodinu nový byt v Praze 6 za více než osm miliónů korun. V pondělí v tiskovém prohlášení zveřejnil, že nákup financuje hypotékou ve výši 5,25 miliónu korun, část přidá ze svých úspor a z prodeje akcií firmy VAE.

Článek

První muž Občanské demokratické strany zveřejněním financování svého bydlení chce předejít spekulacím, které stály křeslo bývalého premiéra Stanislava Grosse.

Byt 3+1 o velikosti 120 čtverečních metrů , který Topolánek kupuje, má hodnotu 8 461 000 korun. Topolánek podle prohlášení nákupem bytu nahrazuje bydlení ve dvou bytech s neregulovaným nájmem. "Byt v Ostravě opustí do konce letošního roku," píše se v prohlášení.

Topolánek se v květnu letošního roku k podobnému kroku snažil přimět i předseda poslanců ODS Vlastimila Tlustého. Ten informace od koho si půjčil 2,3 miliónu korun na koupi domu ze 5,5 miliónu ve Slaném nezveřejnil. Příslušné smlouvy totiž podle jeho sdělení obsahují paragraf o tom, že jsou neveřejné a nezáleží tedy na jeho stanovisku. "Mě mohou žádat od rána do večera, já souhlasím, ale druhá strana nesouhlasí," uvedl tehdy pro Právo Tlustý.

Reklama

Výběr článků

Načítám