Hlavní obsah

V Plzni začala protestní technoparty

Právo, Ivan Blažek
PLZEŇ

Na neobhospodařovaných městských loukách na okraji plzeňské čtvrti Košutka odstartovala v pátek technoparty, která má být výrazem protestu proti policejnímu zásahu na CzechTeku u Tachova.

Článek

První přípravy začaly včera, naplno se akce rozjede po oba víkendové dny. "Jde o to, ten mejdan někde udělat. Kdy by to šlo u Tachova, tak už je po všem," řekl Právu Jiří Kassl z pořádajícího občanského sdružení Dope, podle nějž bude mít protest podobu hudebního happeningu.

"Bude tady i divadlo a třeba i živý kůň," podotkl Kassl. "Přijede pět set cizinců, kterým bylo znemožněno zúčastnit se CzechTeku. A jestli dorazí dalších pět set nebo tisíc lidí, to nevím," dodal.

Organizátoři zajistí pitnou vodu a chemické záchody. "Kolik jich bude? Zatím počítáme s pěti, v případě potřeby objednáme další," dodal Kassl.

Město nemá akci oficiálně nazvanou Shromáždění občanů na protest proti policejnímu násilí na hudebním festivalu CzechTek 2005 šanci zakázat. "To by šlo jen v případě, kdyby se jednalo například o propagaci fašismu," uvedl starosta dotčeného městského obvodu Jiří Winkelhöfer (ODS).

Party ale bude monitorovat městská policie a také pracovníci krajské hygienické stanice. "Organizátorům jsme uložili, aby nedošlo k nepřiměřenému rušení nočního klidu," doplnil Winkelhöfer. Louky leží v poměrně odlehlé části západočeské metropole. "V noci reprosoustavy otočíme do směru mimo město," přislíbil Kassl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám