Hlavní obsah

CzechTekem se bude zabývat i ombudsman

BRNO

Veřejný ochránce práv Otakar Motejl dostal podle své mluvčí elektronickou poštou četné písemné protesty na postup policie při zásahu na technoparty CzechTek u Mlýnce na Tachovsku. Omubdsman se proto rozhodl zahájit v této věci vlastní šetření.

Článek

"Podle zákona o veřejném ochránci práv jsem zahájil šetření z vlastní iniciativy. Se situací jsem se seznámil na místě samém," informoval Motejl ve svém čtvrtečním písemném prohlášení.

Podle svých slov předpokládá, že při nadcházejícím šetření využije i poznatků, které získal při vyhodnocování obdobné akce, která se konala v roce 2003 na loukách u osady Ledkov v Kopidlně.

CzechTekem by se měl zabývat i Senát na právě probíhající sedmé schůzi. Postup Ministerstva vnitra ČR ve věci zásahu proti účastníkům CzechTeku je na pořadu schůze 36. bodem. Senátoři před 17. hodinou projednávali 30. bod.

Reklama

Související články

CzechTek 2005

Dvanáctý ročník technoparty CzechTek se proměnil v šarvátku s policejními těžkooděnci. Na domácí politické scéně vyvolal policejní zásah vlnu nevole a zesílily...

Výběr článků

Načítám