Hlavní obsah

Víkend má být studený

Novinky, Václav Pergl
PRAHA

Krásné, slunečné počasí posledních dní se o Velikonocích změní. Zejména v sobotu bude připomínat návrat zimy. Právu to řekl Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze. "Opravdu už od pátku se začne výrazně ochlazovat. V pátek budou denní teploty kolem 12 st., na horách očekáváme i sněhové vločky.

Článek

V sobotu bude nejstudeněji. Mělo by být oblačno, občas přeháňky, od vyšších poloh sněhové, tedy zhruba asi od 700 m nad mořem. Noční teploty klesnou k nule a denní se budou pohybovat jen v rozmezí 6 a 10 st. C," řekl Seifert.

Na Velikonoční neděli meteorologové předpokládají oblačné počasí, občas polojasno, ojediněle přeháňky. Teploty už ale přece jenom budou vyšší. Noční sice ještě klesnou k nule, ale odpolední vystoupí na 12 až 16 stupňů.

Výraznější oteplení začne od Velikonočního pondělí. Podle předpovědi by mělo být oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky, občas polojasno. Noční teploty klesnou na 8 až 3, odpolední vystoupí na 15 až 20 stupňů. "Tento ráz počasí se pak udrží asi do čtvrtka," řekl Právu Seifert.

Lékaři upozorňují, že střídání teplot může mít velký vliv na kardiaky, a proto jim doporučují, aby byli opatrní a pokud možno před chladem se chránili a nevycházeli v ranních hodinách, kdy teploty budou klesat k nule. Naopak odpolední sluníčko jim může udělat dobře. "Střídání teplot běžně člověku nevadí, nemocnému ale může způsobit kardiovaskulární problémy," řekl Právu pražský internista Jakub Malý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám