Hlavní obsah

Druhý speciál ČSA přivezl z Egypta 76 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pondělí ráno se z Egypta vrátil druhý speciál, který do oblasti Šarm aš-Šajch, kde při sobotním teroristickém útoku zahynulo 90 lidí, včetně jednoho občana ČR, vypravily ČSA. Na palubě letounu s kapacitou 162 lidí, se s ním z dovolené předčasně vrátilo 76 českých turistů.

Článek

S prvním speciálem se do vlasti vrátila zhruba stovka lidí. Další turisté v Egyptě si během neděle rozmysleli a chtěli se vrátit také, proto ČSA pro ně vypravily druhý let. Ještě odpoledne přitom nebyl o mimořádný let zájem. Novinkám to v neděli sdělila mluvčí ČSA Jitka Novotná.

"V posledních hodinách se poptávka velmi zvýšila. Po konzultaci s českým velvyslancem v Egyptě a cestovními kancelářemi jsme se rozhodli, že do Egypta vypravíme další speciální letadlo," řekla Novotná. Letadlo bude plně obsazeno, to znamená, že na jeho palubě bude při návratu 162 lidí.

Podle Novotné jsou plné i dva nejbližší pravidelné lety z Šarm aš-Šajchu do ČR. Mimořádný let odstartoval z Ruzyně v půl deváté večer.

První mimořádný let vypravily ČSA v sobotu, přivezl  zhruba 100 lidí z letoviska, kde zaútočili sebevražední atentátníci. Exploze v hotelech a na tržišti si vyžádaly 90 obětí. [celá zpráva]

Část lidí zájezdy do Egypta ruší

Cestovní kanceláře o víkendu vyřizovaly žádosti svých klientů, kteří rušili, případně měnili své zájezdy do Egypta. Kanceláře lidem vycházejí vstříc a rezervace mění bezplatně. V případě, že lidé chtějí zrušit zájezd úplně, vrací jim celou částku.

"Zatím jsme se setkali se žádostí o zrušení zájezdu v jednom případě a se žádostí o změnu místa či termínu pobytu u 16 osob, zhruba čtyř rezervací," řekl obchodní ředitel Exim Tours Jan Koláčný. Kancelář měla v sobotu v Egyptě 841 lidí, předčasného návratu do ČR využilo 47 lidí. Dalších 400 jich přiletí v pondělí pravidelnou linkou.

Reklama

Související články

Zmatek v Egyptě: turisty informují lidé z ČR

Čeští turisté, kteří jsou nyní v Egyptě na dovolené tvrdí, že v zemi jim nikdo situaci detailně nevysvětlil. Většinu informací o tom, co se v Egyptě stalo,...

Z Egypta se vrátili otřesení turisté

Šest minut po půlnoci přistál na ruzyňském letišti speciál ČSA se stovkou turistů z egyptského Šarm aš-Šajchu, kde si v v noci z pátku na sobotu vyžádaly...

Výběr článků

Načítám