Hlavní obsah

Bublan kývl soc. dem., ale Zeman ho nepodpoří

Právo, ada, gö, nig
PRAHA

Ministr vnitra František Bublan kývl stranickému vedení ČSSD na svou kandidaturu za tuto stranu ve volbách v červnu příštího roku. Měl by vést soc. dem. kandidátku na Vysočině. Tam žije expremiér Miloš Zeman, jenž nedávno slíbil Jiřímu Paroubkovi výběrově podpořit některé kandidáty soc. dem. Bublana ale nepodpoří.

Článek

"Nepodpořím ho, protože pan Bublan nemá výsledky," řekl ve čtvrtek na dotaz Práva bývalý šéf soc. dem. Zeman argumentoval, že s jeho podporou mohou počítat na základě nominačních konferencí pouze ti, kteří se osvědčili a mají výsledky.

"Nebudu preferovat ty, kteří se neosvědčili. Pana Bublana neznám. A nemyslím si, že v současné situaci, kdy buď není členem ČSSD, nebo chce vstoupit do soc. demokracie teprve krátce před volbami, by byl dobrý kandidát. Takže ho nepodpořím, právě z těchto důvodů," vysvětloval.

Bublan Právu řekl, že nabídku kandidovat dostal od vedení strany a neodmítl ji. "Musí se k tomu ale ještě vyjádřit oblastní organizace. Takže ještě to není stoprocentní, řekl bych, že je to ve stavu vyjednávání," dodal ministr.

"Neodmítl jsem možnost kandidovat za ČSSD, pokud mi bude umožněno, abych kandidoval jako nestraník a bylo to na Vysočině, odkud pocházím," dodal Bublan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám