Hlavní obsah

Právo: brigády na poslední chvíli

PRAHA

I teď si studenti mohou sehnat v tuzemsku letní brigádu, ale ulovit slušné místo vyžaduje postřeh, rychlost a také dávku štěstí, že zrovna narazíte na to, co vám vyhovuje a kde se dají vydělat relativně slušné peníze. Podrobnosti o tom, jak a kde si sehnat brigádu na poslední chvíli, najdete v pátečním Právu.

Článek

Vyplatí se být registrován v databázích agentur - kdo v ní je, dostává zprávy o volných místech pomocí SMS a už se nečeká, až zájemci zavolají nebo si místo najdou na internetu. Pokud by agentury za registraci vybíraly poplatek, neměly by, je to nelegální.

"Máme zkušenost, že v srpnu se už brigády hledají o něco lépe než v červenci. Uvidíme, jak to bude letos," uvedla Iveta Jamborová z agentury PERSEA. Nyní je to podle ní o štěstí, být ve správný čas na správném místě, a ani ne tak o schopnostech.

"Pokud nebudete chtít pracovat v drůbežárně, nic vám právě teď nenabídnu. Dostáváme objednávky na brigádníky i na jiné pozice, ale jde o poptávku jen na pár míst a ta bývají do dvou hodin pryč," reagovala Radka Kočková z agentury Majora na otázku, jaké volné místo má agentura k dispozici. Nyní se podle ní studenti hlavně zajímají o týdenní až čtrnáctidenní práce v srpnu.

Co frčí

K nejžádanějším místům ze strany zaměstnavatelů patří operátoři, administrativní výpomoc, recepční a sekretářky na zástup za dovolenou a manuální práce - ve skladech při vykládce či doplňování zboží.

Vydělat si lze od 40 do 70 korun za hodinu, výjimečně i sto korun. Dobře placené jsou například hostesky, a to i tři tisíce za den. Třeba telefonní centrum v Praze hledá telefonisty na marketingové i obchodní projekty za 60 až 80 Kč/hod plus bonusy 10 až 40 Kč (800 až tisíc korun za pětihodinovou směnu).

Více praktických rad, jak si ještě teď najít brigádu čtěte v pátečním Právu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám