Hlavní obsah

Otec Kornek z Březové o setkáních s papežem

– PRAHA
Právo, jr

"Zážitky se svatým Otcem mám před očima živé i dnes. Setkal jsem se s ním poprvé v Polsku na Hoře sv. Anny, podruhé v Olomouci a pak při studiích v Římě v letech 1998 až 2001," popisuje Jan Kornek - první duchovní v ČR, který v Římě získal licenciát Svaté liturgie .

Článek

"Dvakrát jsem s papežem Janem Pavlem II. koncelebroval soukromou mši svatou ve Vatikánské kapli. Po mši se konala audience, při níž ke každému svatý Otec přišel. Zeptal se mě, odkud jsem a co studuji," říká Kornek.

"První otázka zněla: synu, s čím přicházíš? A tak jsem celý svůj život ve třech vteřinách zvážil a řekl sv. Otci, že přicházím s Bohem v srdci. On se doširoka rozesmál a zeptal se, co tedy budu v Římě studovat. Když jsem odpověděl, že svatou liturgii na San Anselmo, jen si těžce povzdechl. Chtěl ještě vědět, odkud jsem přišel, tak jsem řekl, že z Olomoucké diecézie. Popřál mi, abych vystudoval," vzpomíná dále Kornek.

"Po třech letech jsem přišel znovu na soukromou mši se svatým otcem, kde jsem opět koncelebroval. Po následující audienci mi dal požehnání na cestu a to požehnání je teď tady se mnou v České republice. Byl to pro mě jeden z největších zážitků v životě," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám