Hlavní obsah

Zeman vzkázal Zimolovi, ať neštěpí ČSSD

Právo, tin

„Ať pro stranu pracuje a občas snese nějakou porážku,” řekl Zeman v televizi Barrandov. Zimola si nechal registrovat politické hnutí Změna 2020. Z ČSSD ale odejít nechce.

Foto: David Veis, ČTK

Jihočeský hejtman Jiří Zimola s prezidentem Milošem Zemanem.

Článek

Prezident Miloš Zeman varoval bývalého prvního místopředsedu Jiřího Zimolu (ČSSD) před založením nové politické strany. Zimola si nechal zaregistrovat hnutí Změna 2020, ale zároveň řekl, že ze sociální demokracie odcházet nechce. Hnutí má být pouze platforma, za kterou mají kandidovat členové ČSSD i nezávislé osobnosti.

„Nová strana by byla štěpení atomů. Zimola je jedna z mála osobností ČSSD. Ať pro stranu pracuje a občas snese nějakou porážku. Krajské volby pro něj mohou být úspěšné,“ řekl Zeman v pravidelném rozhovoru na TV Barrandov.

„Několikrát jsem Jirkovi Zimolovi říkal, že neměl rezignovat na prvního místopředsedu,“ řekl také prezident. Jiří Zimola se postu druhého muže ČSSD vzdal loni v listopadu, protože nebyl spokojený se současnou politikou strany. Uvedl tehdy, že jakákoliv změna je při současném rozložení sil nemožná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám