Hlavní obsah

Přijde letos Babiš na Národní třídu? Cokoliv udělám, budu kritizován, odpověděl

Novinky, zpe
Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude slavit 30. výročí sametové revoluce v Česku i na Slovensku. Novinkám to řekl ředitel Odboru komunikace na Úřadu vlády Vladimír Vořechovský. Zda položí květiny na pražské Národní třídě, není zatím jisté.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Ráno a celé dopoledne 17. listopadu stráví pan premiér na oslavách v Národním muzeu, na slavnostní oběd se pak přesune s ostatními premiéry do Kramářovy vily,“ řekl Novinkám Vořechovský.

„Po skončení slavnostního oběda později odpoledne odletí do Bratislavy, kam ho pozval slovenský premiér Pellegrini,“ uvedl Vořechovský.

Na dotaz, zda Babiš půjde na Národní třídu položit květiny, premiér odpověděl: „Nebudu to komentovat. Cokoliv udělám, budu kritizován. Minulý rok hodili moji kytku do koše.”

Vloni Babiš na Národní třídu přinesl kytici o půlnoci, chtěl se vyhnout setkání s demonstranty. Protestující ráno vyhodili kytici od Babiše do odpadkového koše.

Protivládní protesty se chystají i letos, spolek Milion chvilek pro demokracii svolává demonstraci už 16. listopadu na pražskou Letnou.

Sametová revoluce byla pozitivní a změna stála za to, myslí si Češi

17. listopad

Reklama

Výběr článků

Načítám