Hlavní obsah

Vlaky mezi Berounem a Zdicemi stojí, strojvůdce strhl vedení

• Aktualizováno

Provoz na železniční trati mezi Berounem a Zdicemi je zastaven, vlak kvůli chybě strojvedoucího strhl v opravovaném úseku trakční vedení, řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Nela Friebová. Jde o vytíženou část trati, kudy jezdí vlaky například ve směru na Plzeň a Mnichov. Předpoklad obnovení provozu je až v pondělí ráno po sedmé hodině, uvedla na Pražská integrovaná doprava (PID) na twitteru.

Vlaky mezi Berounem a Zdicemi stojí, strojvůdce strhl vedeníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Část cestujících přepraví podle webu Českých drah náhradní autobusová doprava, několik dálkových i osobních vlaků bylo v úseku odřeknuto. Provoz byl zastaven před 18:00.

V místě je dvoukolejná trať, ale kvůli modernizaci byl provoz zúžen na jednu kolej. Právě v tomto místě měl strojvedoucí stáhnout sběrač, což zřejmě neučinil, a vedení tak porušil. „Ve vlaku bylo asi 200 cestujících,” uvedla mluvčí. Podle ní zhruba polovina vystoupila a polovina čeká na náhradní dopravu.

Jako náhradní doprava byly podle informací na twitteru PID využity autobusy linky 380. „Náhradní autobusy jsou staženy z pravidelné linky 380. Provoz na této lince je zastaven. V úseku Vypich - Zličín lze použít linku 180, v úseku Zličín - Rudná linky 307, 308, 310, 311 a 384, v úseku Rudná - Beroun vlaky linky S6,” oznámili koordinátoři integrované dopravy.

Náhradní doprava neobsluhuje podle nich stanice v Králově Dvoře, do nichž lze využít linky MHD Beroun a Středočeské integrované dopravy.

Podle PID je zastaven provoz vlaků také mezi Uhříněvsí a Říčany. I zde je důvodem porucha trakčního vedení.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Technici opravují zničený sběrač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám